Je kent het wel: het is zomer en de insecten vliegen weer door de lucht heen zo je huis in. Niet is vervelender dan iedere dag met een vliegenmepper te de vliegen uit je woning te drijven of met een muggenspray in je kamer te spuiten om niet lek geprikt te worden ‘s nachts. Hoe voorkom je nou dat je deze ongewenste insecten in huis krijgt? Nou, met een hordeur! In dit artikel vertellen we je waarom een hordeur de beste oplossing is om deze ongewenste gasten buiten de deur te houden.

Wat is een hordeur?

Een hordeur is een frame met gaas dat je op het kozijn of in het kozijn monteert. De voornaamste functie van een hordeur is insecten buiten de deur houden als je normale deur openstaat.

De voordelen van een hordeur

Een hordeur brengt veel voordelen met zich mee en ze deze hebben niet eens alleen maar te maken het buiten houden van insecten. Hieronder sommen we de voordelen voor je op:

1. Ventilatie van je ruimte met een hordeur

Met een hor kun je veilig je deur openzetten voor extra ventilatie in je woning. Niets is belangrijker dan frisse lucht in je huis te hebben voor een goede gezondheid en ook een aangename geur in je woning.

2. Ongedierte en insecten bestrijden

Uiteraard dient een hor om de ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Muggen, vliegen en andere insecten zijn verleden tijd met het hebben van een hordeur. Op een warme zomeravond kun je gewoon je deur openhouden voor frisse lucht zonder dat je lek geprikt wordt. Ideaal tijdens de zwoele zomermaanden!

3. Hooikoorts

Wist je dat een hoor ook de zwevende pollen in de lucht buiten kan houden? Met een hor bescherm je jezelf als hooikoorts patiënt tegen een flinke niesbui tijdens het lente seizoen, maar kun je wel lekker genieten van die frisse lucht in huis.

Typen horren

Er zijn verschillende hordeuren zoals een dubbele hordeur, dubbele plissé hordeur, inklem raamplissé of inklem hotten. Wat het beste bij jouw woning past is afhankelijk van je voorkeur en type deur en kozijn dat je hebt. Vraag altijd een expert om advies als je het niet weet, zo voorkom je een foutieve aankoop.

Meer lezen: