Sportieve

Soms is de weg naar de sportschool, alleen al drempel genoeg om te sporten. Jammer, want sporten is geen overbodige luxe. Een lichaam heeft beweging nodig. Spierkracht en conditie zijn belangrijk om je goed te voelen. Is jou de afstand naar de sportschool ook te ver? Waarom niet van je eigen tuin een sportieve tuin maken? Zo houd je thuis alle ruimte over en heb je ook nog eens heerlijke frisse lucht. Wel zo fijn als je helemaal warm en bezweet wordt. Bovendien, van zonlicht krijg je ook nog eens vitamine D, dat is goed voor je lijf en je humeur.

Handige spullen

Je kunt ook zorgen voor een kratje met allerlei handige spullen voor de training. Zorg er wel voor dat dit kratje bedekt en beschut staat. Anders gaat dit natuurlijk ten koste van het materiaal. Wat zit daar dan zoal in? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je wil gaan trainen. Voor wat inspiratie kun je onderstaande lijstje met mogelijkheden langslopen:

  • Springtouw
  • Gewichten
  • Yogamatje
  •  Weerstandsbanden
  •  Stoelfiets

Het voordeel hiervan is natuurlijk, dat als het echt slecht weer is, dat je daarmee ook binnen nog aan de slag kunt. Wellicht is een serre dan ook fijn. Als je daarin namelijk sport heb je toch nog wat buitengevoel.

Trampoline in de tuin

Een trampoline kopen is niet alleen slim voor als je kinderen hebt. Een trampoline kopen is slim als je zelf meer wil gaan bewegen. Let er wel op als je een trampoline gaat kopen dat deze dan ook geschikt is voor volwassenen. Het is speels en je hoeft ook niet na te denken over oefeningen, springen alleen al is vaak al intensief genoeg.

Afdak met tv- of computerscherm

Het voordeel van een tv buiten? Dat is dat je een YouTube filmpje met fitness oefeningen kunt zien. Let wel op dat het scherm goed beschermd is tegen alle weersinvloeden. In plaats van dat je kijkt naar de instructeur in de sportschool, kijk je dan naar het scherm. Houd je van samen sporten? Nodig dan bijvoorbeeld de buurman of buurvrouw een keer uit om mee te doen.

Andere opties

Heb je een grote tuin? Dan kun je wellicht ook rondjes gaan joggen in je eigen tuin. Wat je ook kunt doen is kijken of je meer beweging kunt krijgen door te tuinieren. Voor sommige mensen klinkt een onderhoudsvriendelijke tuin als muziek in de oren. Maar, als je hele dagen achter een pc werkt, dan is het juist belangrijk dat je wel genoeg beweging krijgt. Met een tuin dat bewerkelijker is, heb je een mooie stok achter de deur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuin die:

  •         Snel volstaat met onkruid.
  •         Bewerkelijke planten heeft, zoals rozen die een specifieke verzorging nodig hebben of een klimplant zoals de blauwe regen die vaak een snoeibeurt kan gebruiken.
  •         Geen grote tegels maar juist kleine keien waar snel onkruid tussendoor komt. Waarbij je in plaats van met gif, met een krabbertje in de weer gaat.
  •         Behoorlijk wat gras heeft, waarbij je nog wel met de hand moet maaien.