Iedereen heeft verschillende soorten planten in de tuin staan. Je hebt planten die goed tegen de zon kunnen, maar je hebt ook planten die daar minder goed tegen kunnen. Deze planten noemen we schaduwplanten. Dacht je dat schaduwplanten niet groeien? Dan heb je het mis. Ze bloeien juist op door de schaduw en ze kunnen ook nog eens prima tegen de winter in tegenstelling tot de meeste andere planten in je tuin. Heb je een tuin waar weinig zonlicht komt? Dan zijn deze planten sowieso het overwegen waard. Ook wanneer je een tuin hebt met veel zonlicht zou je schaduwplanten prima kunnen overwegen. Voordat je ze aanschaft moet je wel het een en ander weten over deze bijzondere planten.

Waarom?

Schaduwplanten kunnen dus zoals net al gezegd in de schaduw staan en bloeien hier toch. Ze bloeien het hele jaar door. In de zomer kun je genieten van mooie bloemen en bladeren aan de plant en in het najaar van de mooie herfstkleuren die in de plant komen. Zelfs in de winter kun je ervan genieten, want dan is er groen in de plant te zien. Maar niet alleen daarom zou je schaduwplanten moeten aanschaffen. Wist je dat schaduwplanten minder verzorging nodig hebben en ze ook nog eens prachtig kunnen uitbloeien op die manier? Daarnaast zijn schaduwplanten perfect om de bodem gezond te houden het hele jaar door.

hout container te huren

Neerzetten

Zoals de naam al zegt kun je schaduwplanten het beste neerzetten in de schaduw. Ze kunnen prima onder een hoge struik staan of achter een schuurtje waar niet veel zonlicht komt. Heb je een donker hoekje over in je tuin? Ook dan kun je prima een schaduwplant neerzetten. Zo heb je je tuin opgevuld met een prima plant. Let er bij het neerzetten wel op dat de plant niet te min licht krijgt doordat de plant helemaal onder een andere plant of boom wordt geplaatst. Wil je de plant toch graag bij een boom zetten? Dan is het verstandig om eerst de bomen in de buurt te onderhouden en een groen afval container te huren zodat het overtollige hout daarin kan. Zo weet je zeker dat je schaduwplant wel genoeg licht krijgt.

Verzorging

Als net al gezegd hebben deze planten minder verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de grond vochtig houden. Je moet goed opletten dat de grond niet uitdroogt want dan gaan deze planten dood. Verder is het belangrijk om niet te veel mest op de aarde waar de plant staat te strooien, want dat kan de groei van de plant verstoren.