Vind jij een mooi gazon belangrijk, maar heb je maar weinig tijd om het gras te onderhouden? Of ben je eigenlijk helemaal geen fan van tuinieren, maar zit je wel graag in een mooie en verzorgde tuin? Dan is een robotgrasmaaier waarschijnlijk een uitstekende keuze voor jou. De robot neemt je veel werk uit handen en zorgt voor een net gazon.

Tijd besparen

Een van de grootste voordelen van een robotmaaier is de tijd die je bespaart. De automatische grasmaaier maait het gazon geheel zelfstandig en onafhankelijk. Je hoeft niet in de buurt te blijven en je kunt de grasmaaier bijvoorbeeld instellen vanaf je werk of de bank. Terwijl jij een boek leest of een filmpje kijkt, wordt het hele gazon strak voor je gemaaid. De robotmaaier doet gewoon zijn werk. Na het maaien keert de grasmaaier automatisch terug naar het basisstation om de batterij weer op te laden. Afhankelijk van het geselecteerde maaiprogramma, kan de robotmaaier daarna nog een maairondje doen.

Geld besparen

Vergeleken met een benzine grasmaaier of zitmaaier is de robotgrasmaaier een stuk zuiniger. De kosten van de aanschaf worden steeds lager en je hebt alleen internet nodig om het apparaat te besturen. Door internet en tv vergelijken zorg je er ook nog eens voor dat je hier maar een minimaal bedrag aan kwijt bent. Je hebt geen kosten voor benzine, filters, olie en andere kosten die je wel maakt met een grasmaaier die loopt op benzine. Heb je momenteel een tuinman die ook het gras maait? Dat is niet meer nodig. Er zijn zelfs robotmaaiers die het gras bemesten door middel van een grasrecycling-functie. Hierdoor bespaar je zelfs op bemestingsmiddelen.

Veilig in gebruik

De robotgrasmaaier is voorzien van verschillende sensoren waardoor deze zeer veilig in gebruik is. De messen stoppen direct met draaien zodra één van de sensoren worden geactiveerd door een obstakel, dier of mens. Zo draait de robotgrasmaaier automatisch om als deze tegen een boom of een muurtje op rijdt. Ook is de robotmaaier voorzien van een hellingsensor, zodat deze niet op een te steile helling vast kan lopen. Dit is tegelijkertijd ook een nadeel van de robotgrasmaaier, want deze is voornamelijk geschikt voor vlakke gazons. Over het algemeen is dit in Nederland echter geen probleem.

Geen grasafval

Als je de mulching-stand op de robotmaaier aanzet, heb je geen grasafval. De maaier verspreidt het gras dan in zeer kleine snippertjes over je gazon. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, omdat je het gras niet op hoeft te ruimen, maar werkt ook als natuurlijke bemesting voor het gazon en zorgt voor een betere vochtigheidsgraad van de grasmat. Ben jij benieuwd geworden naar de robotgrasmaaier? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste robotgrasmaaiers.