De tuin is een van de plekken waar we het liefst onze vrije dag thuis willen doorbrengen. Daarbij bestaan er allerlei manieren om je tuin uniek te maken. Een van deze manieren heeft te maken met de soort tuin waar je voor wil gaan. Momenteel zijn er 4 verschillende soorten tuinen die erg populair zijn. Ben jij benieuwd welke tuinen dit zijn? Dan is het handig om deze blog aandachtig door te lezen, want hier bespreken we al deze soorten tuinen.

Natuurlijke tuinen

In de eerste plaats zijn natuurlijke tuinen erg populair. Natuurlijke tuinen zijn, zoals de naam al deels weggeeft, tuinen die enkel uit natuurlijke materialen bestaan. Hierdoor sta je sneller weer in contact met de natuur. Dit kan erg rustgevend werken. Elementen zoals water, maar ook tuinhout van bijvoorbeeld houtindetuin.nl zijn vaak in dit soort tuinen te vinden. Een natuurlijke tuin veegt redelijk wat onderhoud, zoals het weghalen van onkruid. Echter kan dit ook erg belonend werken wanneer de tuin in perfecte staat verkeert. Dit is dan ook niet voor niets een populaire soort tuin.

Stedelijke tuinen

Ten tweede zijn stedelijke tuinen ook erg populair. Stedelijke tuinen zijn perfect geschikt voor mensen die graag in de buurt van een stad wonen, maar toch willen genieten van rust en groen in hun directe omgeving. In een stedelijke tuin kun je vaak erg creatief zijn, omdat er vele mogelijkheden zijn tot het maken van een dergelijke tuin. Denk bijvoorbeeld aan een inrichting met passende tuinmeubels, of het aanplanten van kleurrijke bloemen. Er is dus veel mogelijk in deze tuinen.

Japanse tuinen

Verder worden er ook veel Japanse tuinen aangelegd. Deze tuinen zijn eigenlijk een perfecte combinatie tussen natuurlijke en stedelijke elementen, waardoor ze erg uniek zijn. Vaak bevatten deze tuinen veel planten, bomen en struiken. Er wordt ook vaak gebruikgemaakt van een waterpartij, wat de Japanse tuin nog meer karakter geeft. Deze elementen samen zorgen voor een rustgevend plaatje dat menig mens in vervoering brengt.

Arabische tuinen

Tot slot zijn er nog Arabische tuinen. Ook deze tuinen worden veel aangelegd, maar hebben een andere stijl dan de Japanse tuin. Voornamelijk bestaan deze tuinen uit strakke lijnen van elementen die vaak ook geometrische vormen hebben. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van een waterpartij, maar in deze tuinen is dit meer gericht op esthetiek en schoonheid dan rust. Verder zie je in dit soort tuinen vaak mozaïeken verschijnen, wat de tuin een kleurrijk geheel geeft.

Al met al zijn er dus veel verschillende soorten tuinen die je kunt aanleggen. Of je nu gek bent op een rustige, natuurlijke tuin of liever kiest voor strakke lijnen en geometrische vormen; er zit hier zeker een tuin tussen die interessant voor je is om je bestaande tuin te vervangen.