Zeker als de donkere dagen weer komen, is het fijn dat de tuin er gezellig uitziet. Sfeer doet een hoop voor je humeur. Vanuit het raam naar buiten kijken in de tuin, kan voor een extra gezellige sfeer zorgen als de tuin er tenminste sfeervol uitziet. Wil jij de tuin die fijne sfeer geven? Check dan hier de stappen voor een sfeervolle tuin!

Stap 1: Opruimen afval

Wat je veel ziet is dat er gewoon te veel rommel is. Tijd om al het onkruid nog één keer weg te halen, voordat het gaat vriezen…

Takken, stukken boomstam, loof? Het is soms te veel voor de groene container. Gelukkig is er een oplossing voor weten ze bij de afvalverwerkingsbedrijven. Je kunt dit afval gewoon inleveren bij als grofvuil in Haarlem of een andere plaats waar je woont. Voor grofvuil in Haarlem of elders kun je een container huren.

Stap 2: meubilair, potten en planten beschermen

Naast grofvuil in Haarlem of elders laten ophalen, is het belangrijk om alles wat niet tegen veel regen en vorst kan goed op te bergen. Zo voorkom je in de winter kapotgevroren potten en planten en raken de meubels niet verweerd.

Stap 3: gezellige verlichting

Een sfeervolle tuin kun je pas zien tijdens de donkere dagen, als er ook een beetje verlichting is. Zorg dus voor leuke sfeervolle verlichting in de tuin. Dit kan met van alles zijn. Je kunt alles zo laten aanleggen met kwalitatief hoogwaardige verlichting of je wil een snellere en op dat moment goedkopere oplossing en kiest voor bijvoorbeeld wat kerstboomverlichting.

Stap 4: aankleding

Dit is voor veel mensen het leukste onderdeel. Het gezellig aankleden van de tuin. Denk hierbij aan pompoenen, leuke kaarsjes en allerlei andere leuke tierelantijntjes die je slim bij een lampje kunt zetten. Heel fijn als je het binnen op de bank, met lekkere warme chocomelk met slagroom, ook kunt zien. Verder kun je met de kerstdagen helemaal losgaan met leuke kerstdingetjes voor in de tuin: kersmannetjes, rendieren, een kerstboom, mooie kerstkransen. Zet er nog een leuk kerstdorp bij op de vensterbank en het feest is helemaal compleet.