Tegenwoordig zijn er zoveel dingen ontwikkeld waarmee je het buiten erg gezellig kan maken. Van echte graszoden waar de hond lekker op kan rennen, tot echt lijkende kunstgraszoden waardoor je kinderen niet meer thuiskomen met groene grasvlekken in de kleding. Ook voor in de tuin zijn er veel dingen die niet alleen gezellig zijn, maar ook vol zitten met mooie voordelen.

Zo’n nieuwe ontwikkeling is een grastapijt voor buiten. Wie weet heb je er al één en wie weet heb je er nog nooit van gehoord. Dan komt daar nu een eind aan. In dit artikel lees je alles over grastapijten voor buiten en de voordelen die hier aan verbonden zitten. Maak je tuin, terras of balkon gezellig en geniet van de zomer met grastapijten.

Wat is een grastapijt?

De één is er gek op, de ander heeft er nog nooit van gehoord. Grastapijten voor buiten zijn de nieuwe trend voor in de tuin. Maar wat is het precies?

Grastapijten zijn velden van nep gras wat je in je tuin kan leggen. Dit kunnen zowel tegels als langere velden zijn, zoals je ook ziet bij kunstgras. Een grastapijt is te vergelijken met kunstgras. Er zijn ook mensen die kunstgras eigenlijk grastapijten noemen. Toch zit er een verschil in. Een grastapijt is een tapijt gemaakt van 1 soort vezel dat oogt als kunstgras. Als je dus een grastapijt koopt, kan je je hele tuin vol leggen en een soort kunstgras veld maken. Maar er zijn meer verschillen tussen kunstgras en grastapijten.

Verschillen tussen grastapijt en kunstgras

Hoewel kunstgras opgerold wordt geleverd, zoals een tapijt ook wordt geleverd, is het niet direct een grastapijt als je kunstgras besteld. Het voornaamste verschil is de kwaliteit van het grastapijt. Zoals je net kon lezen, bestaat grastapijt uit 1 vezelsoort. De kwaliteit is iets minder als kunstgras, maar daarom ook nog voordeliger. Het lijkt wel sprekend op kunstgras en is daarom ook zeer geschikt voor onder andere balkons, tuinen en sportvelden.

Naast dit verschil is een grastapijt ook meer een gras-kleurig tapijt en is kunstgras een echte imitatie van echt gras. Grastapijten hebben 1 lengte van vezels. Kunstgras heeft verschillende vezellengtes wat zorgt voor de echt lijkende uitstraling. Je levert iets in aan kwaliteit als je voor grastapijt gaat, maar je geniet tevens van een groene zomer en winter.

Voordelen grastapijt

In tuinen, balkons en terrassen zie je elk jaar weer veel verschillende trends die geen enkel jaar hetzelfde zijn. Grastapijt is zo’n trend van dit jaar. Niet alleen heb je het hele jaar door groen gras in de tuin, op je balkon of op je terras, maar er zitten nog meer voordelen aan grastapijt.

Je hoeft namelijk tevens niet te sproeien. door niet te hoeven sproeien bespaar je uiteraard kostbaar drinkwater. Je bestrijdt de droogte terwijl je minder moeite hoeft te doen voor je gazon en geld bespaard. Dit maakt een grastapijt voordeliger dan echt gras. Wat mij tevens bij het volgende punt brengt. Echt gras kan niet overal gelegd worden. Denk bijvoorbeeld op een balkon of een bestrating. Graszoden kunnen hier echter wel overheen gelegd worden. Van je balkon een tuintje maken is dus heel gemakkelijk en mogelijk.

Als je veel allergieën hebt, beïnvloed dit je dagelijks leven. Als je een pollenallergie hebt en toch graag buiten wil zitten, is grastapijt weer een goede keus omdat je dan geen last hebt van de pollen die van gras afkomen. Zo kan je genieten van buiten zijn zonder pilletjes of erg ziek te worden. en als je een echte tuinliefhebber bent en gewoon lekker met blote voeten buiten wil lopen, zorgt grastapijt ervoor dat je geen vieze voeten krijgt. Veel mensen dat het hard aanvoelt, maar je kan je grastapijt uitzoeken op hardheid, wat dus betekend dat je voor een zachtere ondergrond kan gaan als wanneer je voor gras kiest. Dat is ook fijn voor de kinderen.

Conclusie

Grastapijt is niet iets wat erg bekend is, maar het is wel degelijk een trend van nu. Sommige mensen zien grastapijt als kunstgras, en een klein beetje is dat ook wel degelijk zo, maar de verschillen maken het een eigen en mooi product wat geschikt is voor veel mensen.

Of je nu kiest voor een heel balkon met grastapijt, of een stukje van je tuin belegd met grastapijt, het brengt vele voordelen met zich mee. Minder onderhoud en niet hoeven sproeien zijn dan wel de grootste. Maar het feit dat je altijd een groen gazon hebt is voor veel mensen de reden om te kiezen voor grastapijt.