Niets is leuker dan in de zomer in je tuin heerlijk van het zonnetje te kunnen genieten. Veel mensen zijn echter minder fan van het feit dat je redelijk wat onderhoud moet plegen om je tuin mooi te houden. Heb jij ook last hiervan? Of wil je dit voorkomen? Dan zal deze blog je zeker te hulp schieten! Hier geven we je namelijk 4 verschillende tips die ervoor zorgen dat je jouw tuinonderhoud zoveel mogelijk kunt beperken.

Kies voor een waterfilter

In de eerste plaats zullen waterfilters ervoor zorgen dat je minder tuinonderhoud dient te plegen. Met een waterfilter zorg je er namelijk voor dat er geen water meer uit de kraan komt dat veel kalk bevat. Dit zal met name voor je tuinslang handig zijn, want hierdoor zal deze nooit geblokkeerd raken door kalk dat zich hierin heeft opgehoopt. Bovendien zullen de tegels geen kalkresten bevatten wanneer je deze met water schoonmaakt. Dit zal je dus veel werk schelen ten opzichte van geen waterfilter hebben.

Selecteer planten die weinig onderhoud vereisen

Een andere tip die we je mee willen geven om je tuinonderhoud tot een minimum te kunnen houden, is door planten en bomen te selecteren die weinig onderhoud vereisen. Elke plant- of of bomensoort is anders, en dit geldt ook op het vlak van onderhoud. Daarom is het verstandig om voor bomen of planten te kiezen waarbij er niet veel onderhoud vereist is. Dit is een vergelijkbaar principe voor mensen die planten binnen willen hebben, maar bijvoorbeeld voor een cactus kiezen.

Kunstgras als oplossing

Verder is het zeker geen slecht idee om voor kunstgras te kiezen in je tuin. Kunstgras heeft namelijk als grootste voordeel dat het geen onderhoud nodig heeft. Met echt gras zul je regelmatig een grasmaaier moeten gebruiken om alles er netjes uit te laten zien. Dit kan erg veel tijd en moeite kosten, waardoor een oplossing als kunstgras aantrekkelijk is. Bovendien ziet kunstgras er steeds realistischer uit, waardoor je tuin er mooi uit blijft zien.

Een automatisch irrigatiesysteem

Tot slot kan een automatisch irrigatiesysteem van pas komen wanneer je geen zin hebt om regelmatig je tuin te onderhouden. Met name in combinatie met waterfilters kan een systeem als deze erg handig zijn. Hiermee is het namelijk mogelijk om nooit meer zelf je planten water te geven in je tuin doordat dit systeem alles al voor je regelt en ook nog eens water te besparen. Zo kun jij je aandacht op andere dingen leggen.

Al met al heb je in deze blog verschillende tips gekregen die ervoor zorgen dat veel tuinonderhoud plegen iets van het verleden is. Wanneer dit je doel is, is het raadzaam om al deze tips te benutten!