Begint jouw tuin steeds meer te lijken op het Amazone gebied? Dan is het tijd om met behulp van deze blog, je tuin in 4 simpele stappen onder handen te nemen. Vaak kunnen een paar kleine veranderingen al een wereld van verschil maken!

De voordelen van een opgeruimde tuin
Een mooie en opgeruimde tuin geeft mensen vaak een rustgevend gevoel. Een opgeruimd huisje of tuintje is vaak de basis van een georganiseerd en gestructureerd leven. Vergelijk het maar met een opgeruimde kamer, wanneer je deze opruimt heb je gelijk al wat meer rust aan je hoofd en kun je er bijvoorbeeld beter in werken, leren of lezen. Ook is een opgeruimde tuin meer uitnodigend om in te zitten tijdens de zomer. Tot slot kan bijvoorbeeld een verhuurmakelaar Eindhoven doormiddel van een mooie tuin meer potentiële verhuurders aantrekken.

Top 4 tips voor een mooie tuin

Leg een nieuw gazon aan

De prijs en duur van deze klus is afhankelijk van de grootte van je tuin. Per vierkante meter graszode betaal je ongeveer tussen de €5,- à €10,-.

Haal tijdens het vernieuwen van het gazon de bovenste laag gras van de grond af.

Spit vervolgens het zand om zodat de voedzame, vaak wat vochtigere grond, boven komt te liggen.

Stamp vervolgens het zand aan en egaliseer de oppervlakte. Voeg indien nodig kunstmest toe. Leg de graszoden zodanig tegen elkaar aan dat de naden van beide kanten omhoog komen. Druk deze naden later voorzichtig omlaag zodat de zoden goed tegen elkaar aanliggen. Sproei minimaal 1 keer per dag je gazon om het gras sneller te laten groeien. Er wordt geadviseerd om dit in de ochtend of avond te doen omdat het gesproeide water in de middag sneller verdampt. Bovendien reflecteren waterdruppels het zonlicht waardoor de uv-straling wordt verhoogd. Dit kan leiden tot het verbranden van het gazon. Ook dit is een van de redenen waarom men niet in de middag sproeit.

verhuurmakelaar Eindhoven

Maak korte metten met dode en overgroeide planten

Vaak levert het verwijderen van onnodig of dood groen al veel resultaat op. Bedek de bodem onder gesteente met geel zand om doorgroeiend onkruid tegen te gaan. In tegenstelling tot bruin zand is geel zand minder voedzaam. Hierdoor groeit er minder onkruid tussen het gesteente.

Een likje verf kan een tuin al vaker een stuk strakker maken

Gebruik hiervoor niet te veel kleuren. De rustige, strakke, en moderne kleuren die in veel tuinen voorkomen zijn; wit, zwart, grijs en bruin.

Ontdoe jezelf van overbodige potten, planten en tuinmeubilair

‘Less is more’. Een tuin met minder sullen ziet er vaak netjes en verzorgd uit in tegenstelling tot een tuin met veel spullen. Dit komt omdat een tuin met veel spellen er al snel rommelig uit kan zien.