Over een maand begint de zomer weer, wat betekent dat we ons weer mogen klaarmaken voor de zonnestralen. Wat is lekkerder dan in je eigen tuin kunnen zitten en te genieten van het weer? Nu we de winter bijna achter de rug hebben, zal je vast het een en ander te doen hebben aan de tuin. Daarom is het nu het ideale moment om langzamerhand te beginnen met de metamorfose. In deze blog lees je hoe jij jouw tuin een vintage metamorfose geeft!

Wat is vintage?

Bij vintage draait het allemaal om een authentieke uitstraling. Het zijn veelal materialen en producten die komen uit de jaren 50, 60, 70 en begin 80. Deze periode wordt met de tijd steeds wat verder uitgerekt. Nu pas, zo’n 100 jaar later, spreken we van antiek. Vintage wordt voornamelijk gelinkt aan kleding, echter zien we het ook steeds vaker terug komen in het interieur. Zowel binnen als buiten. Typerend aan vintage meubelen zijn materialen zoals hout, steen, bamboe en glas. Wat betreft kleuren, zijn het vooral aardkleuren en veel blauw en groen. Verder zal je de meest variërende motieven teugzien bij vintage.

Bij een vintage interieur komen veel gebruikte spullen voor. Voor gebruik is het dus altijd even goed om alles te controleren, vooral als je de meubels buiten gaat zetten aangezien ze daar net wat sneller vatbaar zijn voor slijtage. Heb je leuke stoelen aangeschaft? Check dan de rug- en armleuning en maak het desnoods af met een likje verf. Daarnaast is het ook belangrijk om de stoelpoten te controleren: extra bescherming onder de stoelpoten zal nooit kwaad doen.

tuin vintage

Hoe maak je jouw tuin in vintage stijl?

Nu je weet wat vintage is, wordt het tijd om ook jouw tuin een vintage metamorfose te geven. Het positieve is, is dat er niet echt bepaalde regels zijn waar je je aan moet houden. Je kan je eigen draai eraan geven, zodat het persoonlijk blijft maar toch in een vintage stijl blijft. Creëer een warme en speelse sfeer door middel van bestrating die bij jou past. Bijvoorbeeld gebakken klinkers, betonklinkers, keramieken tegels, of juist tegels met patronen. Vervolgens kan je op zoek gaan naar een vintage tuinset, die je hoogstwaarschijnlijk bij een kringloopwinkel zal vinden. Kijk vooral nog even verder voor bijzondere accessoires voor de vintage metamorfose. Denk hierbij aan een hangstoel, opbergkisten of oude gieters. Die opbergkisten kan je ook gebruiken als een plantenbak. Planten zorgen net zo goed voor een nostalgische en gezellige omgeving.

Liefde voor vintage

Vintage blijft trendy omdat het zo uniek is. Je hebt spullen in je tuin staan, die eigenlijk niet op veel andere plekken te vinden zullen zijn. Ook kan je het makkelijk combineren met een moderne en chique stijlen, waardoor het nog unieker wordt. Er zijn een tal aan mogelijkheden. Daarnaast is het milieubewust. Je schaft gebruikte, in plaats van nieuwe, tuinspullen aan, wat betekent dat je aan het recyclen bent. Ofwel, tijd om aan die vintage metamorfose te beginnen!