Herken je het dat je met een groep vrienden of familieleden in de tuin zit en stoelen tekort komt? Dit kan iedereen een keer overkomen. Net als dat het ook een keer kan gebeuren dat je de tuinstoelen naar binnen moet halen, omdat je binnen niet genoeg stoelen hebt. Het is natuurlijk zonde om veel meer stoelen in huis te halen voor die enkele keren per jaar dat je meer visite hebt. Wat je wel kunt doen, is ervoor zorgen dat je jouw stoelen zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken. Hoe je dat kunt doen, hebben we in dit artikel voor je beschreven.

Voorkom dat de stoelen beschadigen

Wat je niet wilt, is dat je stoelen beschadigen terwijl je ze buiten hebt staan. In principe kun je alle stoelen met mooi weer buiten plaatsen. Echter, kunnen de stoelpoten beschadigen of vies worden als je de stoelen buiten plaatst. De beste manier om dat te voorkomen, is door stoelpootdoppen onder de stoelen te bevestigen. Stoelpootdoppen beschermen de poten van de stoel tegen slijtage en krassen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat de stoelen beschadigd raken als je ze buiten plaatst. De stoelpootdoppen zijn over het algemeen ook zeer eenvoudig te reinigen. Op die manier voorkom je dus ook dat je viezigheid vanuit de tuin meeneemt.

Stoelpootdoppen worden ook veel binnenshuis gebruikt

Stoelpootdoppen zijn dus ideaal als jij je stoelen voor binnen ook buitenshuis wilt gebruiken op een mooie zomerdag. Echter, kun je de doppen ook gebruiken om schade aan je vloer te voorkomen wanneer de stoelen binnen staan. Op een houten vloer kunnen bijvoorbeeld krassen ontstaan wanneer de stoelpoten hier overheen schuiven. Met stoelpootdoppen voorkom je dat. Ook dat kan dus een goede reden zijn om dergelijke doppen onder je stoelen te plaatsen. Vergeet niet om de doppen goed te reinigen voordat je de stoelen van buiten naar binnen haalt. Anders kan zand of vuil onder de doppen namelijk wel voor krassen op je vloer zorgen.

Stoelpootdoppen zijn een zeer goedkope oplossing

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten om stoelpootdoppen te bestellen. De dopjes voor onder je stoelen zijn namelijk allesbehalve duur. Het repareren van krassen op je vloer of slijtage aan je stoel zal een stuk duurder zijn. Er zijn overigens verschillende soorten stoelpootdoppen te verkrijgen en er zijn ook diverse aanbieders. Ga dus goed na welke doppen je het best kunt halen en bij welke aanbieder je dit kunt doen.

Vergeet de stoelen niet weer naar binnen te halen

Het kan over het algemeen geen kwaad om je stoelen voor binnen naar buiten te halen, mits je de stoelpoten beschermd. Echter, kunnen de meeste stoelen niet goed tegen vocht. Haal de stoelen dus ook weer naar binnen nadat je ze buiten gebruikt hebt. Het zou zonde zijn als je de volgende dag tot de conclusie komt dat je dure stoelen zijn natgeregend. Het risico om de stoelen ‘s nachts buiten te laten staan, kun je dus beter niet nemen.