Heeft u plannen om een schutting te maken voor uw tuin? En wilt u een apart ontwerp voor uw schutting die verschilt van anderen? Er zijn een aantal unieke schutting-ideeën waarvoor u kunt kiezen. Voor privacy in uw tuin is er een schutting nodig voor nieuwsgierige buren, zodat u vredig in de tuin uw ding doet. Om u onderweg te helpen naar de perfecte schutting voor uw tuin, vindt u in dit artikel 5 leuke schutting alternatieven.

Bamboe schutting

Vroeger werd bamboe gebruikt voor verschillende doeleinde door de mensen in het bos, de bamboe is zeer sterk voor zware gewichten. Nu kunnen we de bamboe gebruiken als schutting en tuinafscheiding, het heeft een natuurlijke uitstraling die een prettig gevoel geeft als u in de tuin zit. Verder is het een van de goedkoopste schutting alternatieven, die geen las- en schuurwerk nodig heeft.

Betonnen schutting met planten

De meeste schuttingen zijn gemaakt van beton, maar tegenwoordig worden ze gemaakt met meer ontwerp. Een stenen muur met plantenwanden is onmisbaar, hier wordt de muur versierd met planten. Planten hebben een mooi uitstraling en de verschillende kleuren brengen leven in de tuin. Ook kunnen planten of bomen tegen de betonnen schutting geplaatst worden in een plantenbak

Trellis panelen

Voor de mensen die financieel niet sterk staan, kunnen de tuinafscheiding goedkoop houden met Trellis panelen. Bij deze panelen wordt er hout gebruikt die een model vormen, het heeft meestal de vorm van een vierkant of ruit. Deze panelen zijn makkelijk te installeren, het kan gezien worden als een doe-het-zelf-werk. Wat deze schutting alternatief uniek maakt is dat klimplanten, hangplanten en slingerplanten hieraan kunnen groeien. Het heeft genoeg ruimte om de groei van de planten te ondersteunen.

Cortenstaal schutting

De frisse bruine kleur van een cortenstaal schutting kunnen we niet missen in de tuin. Het niet alleen gebruikt om een schutting te maken, maar ook voor plantenbakjes en andere kunstwerk. Verder is deze schutting weerbestendig, het kan tegen elk seizoen waardoor de kleur hetzelfde blijft. Om meer smaak toe te voegen aan de schutting kunnen er Agapanthus bloemen geplant worden die een gerust gevoel brengen in de tuin.

Houten schutting

De houten schutting is veel voorkomende, het wordt verticaal of horizontaal geplaatst of een combinatie daarvan. Een schutting of tuin zonder planten ziet er kaal uit, vaste plantenbakjes zijn er uitstekend uit bij een houten schutting. De verschillende soorten bloemen bij elkaar kunnen ook in een plantrek geplaatst worden tegen de muur.

Meer over schuttingen: