Geen tuin, maar wil je toch wel graag het tuingevoel hebben? Dat hoeft zeker niet onmogelijk te zijn. Met een paar simpele tips en mogelijk wat aanpassingen beleef jij dat fijne gevoel van lekker buiten zijn in je eigen omgeving ook.  

Je balkon vergroenen 

Geen tuin, maar wel gezegend met een leuk balkon? Om het ultieme tuingevoel te creëren, is het dan leuk om deze te vergroenen. Van hangplanten tot misschien wel een klein moestuintje. Niet alleen leuk om mee bezig te zijn, maar ook nog eens lekker! Er is meer mogelijk dan je vaak denkt. Denk ook zeker aan de mogelijkheid van verticaal tuinieren. Dit bespaart een hoop ruimte. Ideaal dus voor op een balkon.  

Het inrichten van een binnentuin. 

Ook wanneer je enkel de beschikking hebt tot een binnentuin kun je het echte, groene buitengevoel eenvoudig binnenhalen. Wat dacht je van een leuke pergola als de ruimte dit toelaat of een combinatie van vaste planten en snijbloemen? Leuk om zelf te doen, maar ook samen met medegebruikers. Dit biedt tenslotte ook een hoop gezelligheid. Houd bij de keuze van planten en bloemen wel rekening met de hoeveelheid licht die ze in de binnentuin krijgen.  

Een abonnement op een publieke tuin of kas 

Wist je dat het ook mogelijk is om een abonnement af te sluiten en zo regelmatig en voordelig te kunnen genieten van al het moois dat een tuin of kas die voor publiekelijk gebruik bestemd is? In dit laatstgenoemde vind je bijvoorbeeld de meest sierlijke snijbloemen, maar ook de mooiste potplanten, zaden en stekjes zijn veelvuldig aanwezig. Leuk om te bewonderen, nog leuker om te ruilen met andere liefhebbers. Als je dus zelf een keer fraaie kamerplanten hebt gekocht op een site, zoals bijvoorbeeld plantenshop24.nl, kun je daar ook stekjes van meenemen, waar een ander weer plezier van kan hebben.  

Zoals je hebt kunnen lezen, is er altijd wel een manier te vinden om te kunnen genieten van een echt tuin gevoel. Of je nu geen, juist veel of maar beperkt de ruimte hebt, met bovengenoemde suggesties beleef ook jij het echte buitenleven altijd in je eigen omgeving.